ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Чи дотримуються в магазинах Дніпра карантинних обмежень?

Чи дотримуються в магазинах Дніпра карантинних обмежень?
8523 ПЕРЕГЛЯДІВ

Держпродспоживслужба розповіла про те, чим завершився останній моніторинг магазинів. Вчора провели перевірку в одному з торговельних центрів міста Дніпро. Там було виявлено певний ряд порушень, про які сьогодні й розповіла Маріанна Лужва.

Найчастішим порушенням, яке скоюють в Дніпрі є відсутність або незаповнення журналу скринінгу температури працівників. Під час перевірки магазину косметики в торговому центрі було виявлено, що продавчиня не поміряла собі температуру, коли прийшла на роботу. Тож їй надали попередження, в якому зазначались рекомендації до подолання проблеми.

В інших двох магазинах, де продають одяг та окуляри, правоохоронці теж виявили ряд порушень. По-перше, в них стерлась лінія, яка означає обмеження, а по-друге, немає інструкцій. Тож на ці два магазини так само склали протокол та порекомендували замінити стару стрічку на нову. Всі ці протоколи в сумі склали та віднесли до Держпродспоживслужби. Там їх розглянуть та випишуть штраф власникові магазину.

Що ж стосується магазинів, то їм пообіцяли повернутись під час наступного рейду та перевірити, як вони виконують свої обіцянки. В службі розуміють, що всі ми люди. Щось завжди залишається поза увагою, тож нічого зробити із цим не можна. Саме тому кожного дня вони проводять перевірки закладів та того, як вони виконують карантинні обмеження. Річ у тім, що вакцинація лише починається, а от хвороба все ще лютує. Тож необхідно продовжувати берегти себе та навколишніх.

Тим паче, що лікарі роблять досить невтішні висновки, вони зазначають, що є ймовірність того, що Дніпро опиниться в червоній зоні. Проте ніхто цього не бажає. Потерпіти лишилось не довго, адже коли вакцину отримають всі, хвороба вже не зможе так лютувати. Але до того часу нам потрібно бути якомога обережнішими, переконані медики.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео