ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Директору приватного підприємства, який заволодів бюджетними коштами під час реконструкції котелень, загрожує до 8 років за гратами

Директору приватного підприємства, який заволодів бюджетними коштами під час реконструкції котелень, загрожує до 8 років за гратами
10523 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно директора одного із комерційних підприємств, який обвинувачується у заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм становищем та складанні завідомо неправдивого офіційного документу (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році комунальне підприємство «Волноваське районне госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро» уклало договір з приватним підприємством на виконання робіт з реконструкції 4 котелень у Волноваському районі загальною вартістю 8 млн грн.

Натомість підрядник, з метою заволодіння державними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами виконаних робіт. Внаслідок чого на рахунок підприємства безпідставно перераховано 370 тис грн.

Наразі обвинувальний акт спрямовано до суду для розгляду по суті.

Максимальне покарання за вказаними статтями - до восьми років позбавлення волі.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео