ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У межах проекту «Допомога Схід» українським військовим медикам було передано потужні мікроскопи

У межах проекту «Допомога Схід» українським військовим медикам було передано потужні мікроскопи
10624 ПЕРЕГЛЯДІВ
У межах проекту «Допомога Схід» українським військовим медикам було передано потужні мікроскопи

У межах проекту «Допомога Схід» українським військовим медикам було передано потужні мікроскопи
Військово-медичний клінічний центр Північного регіону отримав два потужні мікроскопи для надання спеціалізованої допомоги пацієнтам отоларингологічного відділення.

Обидва мікроскопи були виготовлені в Німеччині та передані французькою асоціацією “Медична та благодійна допомога Франція-Україна” у межах проекту «Допомога Схід» саме для потреб харківських військових медиків.

− Ми отримали два потужні мікроскопи, які значно підсилять нашу технічну базу. Це отоларингологічний та офтальмологічний мікроскопи для надання медичної допомога пацієнтам з офтальмологічними чи ЛОР пораненнями або хворобами. Наразі мікроскопи вводять в експлуатацію та незабаром розпочнуть свою роботу за призначенням, − розповів начальник отоларингологічного відділення Військово-медичного клінічного центру Північного регіону полковник медичної служби Дмитро Горолюк.

Слід відмітити, що мікроскопи мають потужну оптику Zeiss, яка може справитися з будь-якими завданнями під час оперування та спеціалізовану вмонтовану відеокамеру Panasonic, для запису та передачі чіткого зображення.

Міжнародна стратегічна ініціатива «Допомога Схід» охопила своєю роботою 40 медичних закладів – як військових, так і цивільних, переважна кількість яких розташована поблизу лінії зіткнення на Донбасі. До цих установ передано майже 74 тонни гуманітарних вантажів медичного призначення на суму більше 26 мільйонів гривень. Тільки за минулий рік у район проведення операції Об’єднаних сил та в інші регіони України до медичних закладів доставлено цільову гуманітарну допомогу загальною вартістю майже 6,5 мільйона гривень. Лікарні та військові госпіталі отримали різноманітне медичне обладнання, медичні розхідники, одноразові медичні інструменти, ортези, одноразовий медичний одяг, спеціалізовані медичні ліжка та матраци, медичні меблі, одноразові набори для проведення хірургічного втручання, набори для передопераційної підготовки та промивки ран, набори для лікування опіків, а також засоби гігієни для важкохворих.

На думку Командувача об’єднаних сил Збройних Сил України Сергія Наєва, дієва підтримка мешканців Донбасу у межах ініціативи «Допомога Схід» є яскравим прикладом об’єднання патріотичних сил для покращення гуманітарної ситуації на сході України, яка не залишає байдужими ні українське суспільство ні міжнародну спільноту. Під час пандемії COVID-19 гуманітарний проект «Допомога Схід» ще більше активізував свою роботу. Впродовж останніх двох місяців із Франції до України надійшов гуманітарний вантаж медичного призначення на суму понад 2 мільйона гривень, який отримали більше десяти цивільних та військових закладів охорони здоров’я, розташовані як на сході України, так і в інших регіонах.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео