ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Повідомлено про підозру трьом посадовцям, дії яких призвели до травмування 4 гірників

Повідомлено про підозру трьом посадовцям, дії яких призвели до травмування 4 гірників
19630 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Костянтинівської місцевої прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12 червня 2017 року начальник дільниці шахти «Новодонецька» ВСП «Шахтоуправління «Білозерське» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» видав 4 прохідникам віком від 30 до 45 років наряд на підтримку лави у підземній виробці, видобуток вугілля на якій тимчасово призупинено у зв’язку з небезпекою обвалення порід та підвищенням ризику викидів метану.

У свою чергу заступник начальника дільниці та гірничий майстер не забезпечили безаварійну роботу на ділянці та не перевірили наявність у прохідників переносних автоматичних приладів контролю концентрації метану.

В результаті злочинної недбалості зазначених осіб під час виконання наряду у лаві на горизонті 580 м стався вибух метаноповітряної суміші, внаслідок чого гірники отримали тяжкі тілесні ушкодження у вигляді опіків поверхні тіл площею від 10 до 65 відсотків.

Досудове розслідування триває.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео