ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

18 тисяч нових книг, саме стільки екземплярів отримали Дніпровські бібліотеки!

18 тисяч нових книг, саме стільки екземплярів отримали Дніпровські бібліотеки!
9875 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпрі оновили 26 книгосховищ. В результаті чого бібліотеки Дніпра отримали понад 18 тисяч нових книг. Держава виділила на це понад 2,3 мільйона гривень. «Бібліотеки отримали твори сучасних українських письменників, україномовні переклади закордонних авторів, новинки галузевої літератури. Понад 800 назв від 62 видавництв».

Відкриттям для багатьох читачів стало те, що тепер в бібліотеках міста можна знайти комікси, казки, книги про техніку, мистецтво, історію та психологію. Бібліотекарі вказували, що основною проблемою було те, що взагалі не вистачало книг зі шкільної програми. Наприклад майже не було книг Василя Чемериса, але дітям було необхідно якось готуватись до уроків. Проте тепер в бібліотеках є необхідна кількість екземплярів для того, щоб забезпечити книгами велику кількість учнів. Бібліотекарі раді тому, що вони отримали саме те, чого вони прагнули. Адже раніше в них було мало закордонної класики в українському перекладі, проте тепер такої проблеми немає.

Книги тепер мають бібліотеки таких міст: Дніпро, Жовті Води, Кам'янське, Кривий Ріг, Марганець, Нікополь, Новомосковськ, Павлоград, Покрова, Апостолове, Васильківка, Верхньодніпровськ, Слобожанський, Кринички, Межовий, Перещепине, Покровський, П'ятихатки, Солоне, Томаківка, Широке, Петриківка та Софіївка.


© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео