ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Невже ми перестанемо переводити годинники на літній та зимній годинникові пояси?

Невже ми перестанемо переводити годинники на літній та зимній годинникові пояси?
10409 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом довгого часу Україна залишається однією із небагатьох країн, в якій за старовинним звичаєм продовжують переводити стрілки годинника на літній та зимовий час. Але сьогодні у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, згідно з яким пропонують скасувати перехід на літній та зимовий часові пояси.

На своїй сторінці в Фейсбуці Руслан Стефанчук розповів про те, що Комітет з питань економічного розвитку просить ВРУ ухвалити цей законопроєкт. По-перше, політик переконаний в тому, що перехід з літнього на зимовий час негативно впливає на наше здоров’я. Спочатку ми цього не відчуваємо. Проте це відчуває наш біоритм, якому раз на пів року доводиться перелаштовуватись на щось нове. Організм людини така сама частина природи, як і все інше. Адже багато квіток просинаються зі сходом сонця, а лягають спати із заходом. Це є єдиним біоритмом природи, так само як і організм людини. А, по-друге, нам постійно доводиться перелаштовуватись під годинникові пояси тих країн, які не змінюють час.

Тож Руслан Стефанчук повідомив нас про те, що листи до Національної академії наук України та українських медичних університетів він вже відправив. Вони повністю згодні з його словами. А найкраще те, що вони підтримали його ідею про скасування закону про переведення стрілок годинника. Стефанчук також наголошує й на тому, що Європейський парламент повністю підтримує цю ідею. Ще у 2019 році вони висловили підтримку рішення про те, що з 2021 року Україна має припинити переводити стрілки годинника. Тому існує велика ймовірність того, що вже з цього року ми перестанемо переводити стрілки годинника. Але це лише законопроєкт, який Верховна Рада розглядатиме пізніше. Про те, яке рішення вони приймуть, ми повідомимо пізніше.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео