ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

На Херсонщині судитимуть чоловіка за низку майнових злочинів

На Херсонщині судитимуть чоловіка за низку майнових злочинів
8592 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 30-річного мешканця Генічеського району, за фактами крадіжки, грабежу, незаконного заволодіння транспортним засобом та за ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 289 , ч. 3 ст. 136 КК України).

За даними слідства, у травні 2019 року,обвинувачений перебував в автівці свого знайомого і став свідком як останній втратив свідомість через вжитий наркотичний засіб. Розуміючи, що господар автомобілю потребує допомоги, зловмисник не викликав екстрені служби, а, натомість, сів за кермо чужої машини та поїхав у власних справах, попередньо відібравши у товариша усе наявне майно.

У ході слідства встановлено причетність чоловіка й до інших кримінальних правопорушень – а саме до низки вуличних грабежів, як у Херсоні, так і в інших регіонах.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

На вирок фігурант провадження чекає під вартою.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео