ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Нарешті сказали, хто поїде на інавгурацію президента США від України

Нарешті сказали, хто поїде на інавгурацію президента США від України
87546 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 січня 2021 року відбудеться інавгурація президента США. Проте у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, яка наразі склалася в Штатах і по всьому світу, всі країни будуть представлені послами, які вже перебувають на території країни.

46 президент країни наполягає на тому, що інавгурація – це традиційна церемонія передання влади від попереднього президента до майбутнього. Жодних домовленостей з країнами-союзниками вони складати не будуть. Тож немає жодної необхідності наражати на небезпеку політичних лідерів країн. Домовились, що представлятимуть цього року кожну країну посли, які вже перебувають на території Вашингтону.

Цього року Україна буде представлена Володимиром Єльченко, який вже певний час виконує свої обов’язки перед Україною у Сполучених Штатах. Так, зазвичай, це дуже видатна подія, яка супроводжується великою кількістю глядачів. В день інавгурації влаштовують величезний парад та бал.

Проте цього року у зв’язку з великою кількістю хворих ввели певні обмеження. І більша частина інавгурації буде транслюватись по відеозв’язку. “Раніше Джо Байден розповів, що планує прийняти присягу 20 січня 2021 року на сходах Капітолію США. Однак зазначалося, що церемонія його інавгурації матиме більш віртуальний характер, з огляду на епідемію коронавірусу. За словами Байдена, "головне - захистити людей".

Проте як і де відбуватиметься подія поки невідомо. Влада сподівається, що мітингувальники, які захопили одну із головних будівель Сполучених Штатів припинять розводити хаос. Адже вони створюють загрозу не лише зриву інавгурації, а й допомагають швидкому поширенню хвороби. Наразі першочергова мета кожного свідомого громадянина – захистити себе та своє оточення від хвороби. А вибори вже скінчились і нового президента обрали голосуванням, тож лишати старого немає жодних причин.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео