ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Нова держінспекція в Україні

Нова держінспекція в Україні
101207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Кабмін офіційно заявив про створення нової Держінспекції. Вона буде займатись перевіркою архітектури та містобудування України. Таку постанову вони обговорювали протягом останніх засідань цього року. І на останньому вирішили, що все ж таки її необхідно створити.

Повний текст документу наразі представлено на сайті Кабінету міністрів, де викладені всі інституції. Там прописали усі аспекти, які стосувались створення нової інспекції та ліквідації ДАБІ.

Наразі сам орган ще формується. Продовжується набір інспекторів, які мають пройти атестацію. І лише після неї їм буде дозволено працювати в цій установі. Вони проводитимуть перевірки від імені державного органу.

На це рішення вже давно чекали всі власники будівельного бізнесу. Проте, як працюватиме нова інспекція, невідомо. Вона перебуває у стадії створення. Та з наступного року вона отримає всі чинні повноваження, і скоріше за все в лютому зможе провести свою першу планову перевірку.

Президент наголосив, що прийняття цього закону є важливим кроком для покращення питань архітектури в Україні. Це створить масу нових можливостей для збереження історичних пам'яток та розвитку сучасних будівель.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео