ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Яка доля чекає на українську ікону, яку подарували Лаврову?

Яка доля чекає на українську ікону, яку подарували Лаврову?
168321 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно прогримів скандал з іконою, яку хтось подарував Лаврову. Хто і навіщо вивіз цю річ з України до Росії, а тим паче подарував, наразі невідомо. Проте слідство за цією справою триває. А нещодавно стало відомо, що цей артефакт наразі перебуває в Боснії. Тож Україна, не гаючи часу марно, звернулась до правління Боснії, аби нам, якомога швидше повернули ікону. Українським слідчим зараз необхідно провести розслідування та виявити, хто винен у тому що сталося.

Як зазначило слідство, нещодавно ікону відвезли до Росії та подарували її міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову. А потім її повернули посольству Боснії. Про це повідомляє спікер МІД України, Олег Миколенко. Згідно з його словами Україна хоче провести експертизу та виявити винних, для цього й просить повернути картину на її терен. Проте відповіді поки що немає.

Україна рада буде співпрацювати з поліцією Боснії. Але для цього їй необхідна інформація. Після освітлення всіх обставин, картину повернуть її власнику, тож не варто перейматись. Тим паче, що така допомога допоможе країнам налагодити міжнародні зв’язки та співпрацювати у майбутньому.

Наразі підозрюваних у цій справі декілька. Проте найбільших сумнівів викликає постать президента організації ветеранів Республіки Сербської Душко Вукотича, який у 2018 році виїжджав за кордон. Там, скоріше за все йому допомагав Додік. Проте сам душко повністю заперечує свою провину та наголошує, що в слідства немає жодних доказів для таких підозр. Але якщо Інтерпол захоче провести слідство, то він повністю готовий до цього і буде сприяти йому усіма силами.

А наразі Україна чекає на відповідь Боснії, яка і вирішить, як саме триватиме слідство. Адже без самої картини щось дізнатись дуже складно.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео