ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Новий ректор ДНУ ім. Олеся Гончара, кого ж оберуть?

Новий ректор ДНУ ім. Олеся Гончара, кого ж оберуть?
68019 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні відбуваються вибори ректора Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Усі чекають на оголошення результатів, проте передбачити їх неможливо. Адже кожен із кандидатів вже довгий час займається своєю справою і багато чого зробив для розвитку науки. Але вибори є вибори і, обрати потрібно когось одного.

Вони розпочались о 9.00 і продовжувались до 15.00. Працювало одразу два виборчих участки. Один знаходився у палаці студентів ДНУ, а другий в Жовтоводському промисловому коледжі ДНУ. Все відбувалось анонімно, аби люди обирали тих, кого вважають найбільш гідними для цієї посади. За кожною виборчою дільницею закріплені спостерігачі від усіх кандидатів та суспільних організацій. Також там присутні представники ЗМІ.

В першому турі виборів взяли участь всього шість претендентів на посаду ректора ДНУ: д-р фіз.-мат. наук, професор Олег Дробахін; д-р хім. наук, професор Сергій Оковитий; д-р екон. наук, професор Ігор Сазонець; д-р техніч. наук, професор Анатолій Санін; д-р політ. наук, професор Олег Тупиця; д-р біол. наук, професор Тетяна Шевченко.

Для того, аби вибори пройшли максимально об’єктивно, в університеті виконують усі правила та норми проведення цього заходу. Тож кандидати знаходяться в рівних умовах. Переможе на виборах той, хто набере більше 50% голосів виборців.

Якщо ж такого не станеться, то буде проведено другий тур. Скоро стане відомо, хто переміг на цих виборах. Проводити підрахунок збираються сьогодні. Тож чекаємо на переможця. І сподіваємось, що він зможе значно покращити стан університету. Минулим ректором були задоволені, як співробітники, так і студенти. Проте правила є правила, і їх необхідно дотримуватись. Аби все в нас складалось так, як нам хочеться.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео