ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Невже ми також приднаємось до “зеленого” курсу ЄС та врятуємо екологію?

Невже ми також приднаємось до “зеленого” курсу ЄС та врятуємо екологію?
92570 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні стало відомо, що Україна таки приєднається до Green Deal. У Верховній Раді вже готують законопроект, за яким ми не лише увійдемо, а й одразу потрапимо до всіх етапів проекту озеленення землі, стабілізації економіки та політичної ситуації.

Костянтин Гура наголошує, що ми вже стали на цю стежку. І наприкінці 2020 року вже можемо продемонструвати певні результати. А аби до 2030 року виконати Національний план з енергоефективності, вже створено проект.

Проте що ж таке Green Deal і чому Україна так намагається його внедрити?

Природа вже не встигає відновлюватись з такою швидкістю, як людина використовує її ресурси. Отож екологи ЄС створили проект, згідно з яким до 2050 року усі країни, які входять в об'єднання забезпечать свій власний економічний ріст. А після цього повністю відмовляться від використання газу, вугілля та нафти. Це допоможе зберегти підземні надра та покращить екосистему.

Та на цьому все не скінчиться. Для того, аби менше завдавати шкоди атмосфері, країни будуть зобов’язані збільшити площі парків, лісів та інших природних об’єктів. Це має призвести до початку самовідновлення природи.

Ця програма направлена не лише на те, аби захистити природу, а й на покращення економіки. Тож європейський зелений курс – це політична концепція, яка поступово оформлюється в стратегії, плани і законодавчі ініціативи, які будуть все більше впливати на внутрішню і зовнішню політику.

Зрештою кінцевою метою є – економічна, політична та екологічна стабільність на території країн, які належать до союзників Green Deal. Тож ми сподіваємось, що найближчим часом не лише наша Верховна Рада, а й керівники ЄС нададуть законних повноважень Україні для участі в “зеленому” курсі.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео