ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Перша персональна виставка Сергія Алієва-Ковики: “Оголені”

Перша персональна виставка Сергія Алієва-Ковики: “Оголені”
152004 ПЕРЕГЛЯДІВ

Невже це таки трапилось. У Дніпрі відбулась перша персональна виставка Сергія Алієва-Ковики.Через те, що світ охопила пандемія наше життя наче зупинилось. І тепер воно повільно, проте починає набирати звичного темпу. Так, всі вже втомились від того, що ми ходимо в масках, сидимо весь час вдома і складається враження, ніби все покрило вічною кригою.

“Артисвіт” вирішив, що досить з нас вічних проблем. Саме час почати життя! Вони виставили серію робіт дніпровського гравюриста та художника. Так, усі екскурсії та розповіді про історії написання картин можна почути лише на відео. Та це, сподіваються в галереї, лише початок.

Сам майстер трохи шокований та задоволений усим тим, що з ним відбувається. Сергій розповів, що всі його картини поєднані єдиною концепцією — жінки в її онтологічному втіленні. Тут мова буде йти не про фізичну наготу, а скоріше про незахищеність та відкритість.

Кожна ручка, кожен погляд, кожен міліметр тіла несе у собі певне наповнення. Сенс, який є лише в певний момент свідомості. В цих роботах жива душа автора. Він проживав кожен момент відтворення. Напруження, яке переживає лише митець та його творіння на певний час.

Переважають серед робіт майстра гравюри. Вони повністю передають той момент життя, коли картина лише починається. У них є щось особливе, щось заховане від поверхневого погляду, проте це щось з радістю відкриється тому, хто хоче почути.

Власниця “Артисвіту” сказала, що незабаром вони поділяться у мережі відео екскурсією, яка допоможе поринути у глибинний світ митця усім, хто цього забажає. Карантин — це не причина зупиняти життя та розвиток.

Сама ж виставка триватиме ще 2 місяці. Тож, якщо карантинні канікули не продовжать, ми зможемо насолодитись цими витворами мистецтва не через екран смартфону.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео