ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Відеоігри корисні? Вчені пояснюють свій вибір

Відеоігри корисні? Вчені пояснюють свій вибір
160806 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як часто я чую від знайомих, що батьки забороняють їм грати та проводити час за комп’ютером. Якщо ви хочете, щоб ваші дорослі змінили свою позицію, варто показати їм цю статтю.

Над дослідженнями працювали одразу декілька вчених з Іспанії, Шотландії та психологи з Оксфорда та з’ясували, що:

·       Відеоігри сприяють розвитку робочої пам’яті у дітей, які грають з підліткового віку;

·       Ігри розширюють функціонал деяких областей в мозку, які відповідають за увагу до деталей, зорової концентрації та просторової уяви;

·       Після відбору дітей, яким подобаються жанри жорстоких ігор, в яких присутнє насилля та вбивства встановили, що у звичайному житті серед спілкування з батьками та однолітками не виявили ознак агресії та неадекватної поведінки. Така поведінка цілком нормальна під час самої гри, змагань та турнірів, адже діти хвилюються та хочу мати популярність серед обраної гри;

Окремо шотландські вчені виділили в іграх такі особливості:

·       Покращені знання в області англійської мови, а саме розширення словникового запасу;

·       Соціалізація та комунікація. У підлітків, які грають ігри, більше друзів для спілкування та мене схильності до депресії та самогубства.

Є інша сторона медалі серед десятки позитивних критеріїв, а саме залежність. Влітку 2018 року цю манію на ігри офіційно признали психічним порушенням та внесли в список захворювань Всесвітньої організації здоров’я. Діагноз можна ставити лише у тому випадку,  якщо ваша дитина дійсно не може розлучитись з іграми та починає проявляти агресію, коли йому не дають можливості пограти, тому в міру слідкуйте за ознаками поговоріть та встановіть з вашою дитиною адекватні рамки, при якому дитина паралельно буде всебічно вчитися та розвиватися.

За новинами технологій слідкуйте на сайті, бережіть себе та будьте здорові!!

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео