ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Павлоградці жаліються на неможливість поїхати на маршрутці

Павлоградці жаліються на неможливість поїхати на маршрутці
54775 ПЕРЕГЛЯДІВ


Через посилення карантину водії маршруток і автобусів беруть пасажирів тільки за кількістю сидячих місць, тобто майже на 50% менше. Жителям доводиться чекати в чергах, адже транспорту буквально не вистачає.
Вранці по буднях на мікрорайонах Павлограда утворюються черги з тих, хто хоче виїхати на роботу або навчання. Відразу ряд активістів виставив фото довгих черг на Facebook.
«На мою особисту думку, така обстановка тільки погіршує ситуацію. Імовірність того, що люди захворіють, чекаючи в черзі в сиру і холодну погоду, набагато вище, ніж вірогідність зараження в автобусі. Читаючи коментарі під постами з цієї теми в соцмережах, можна зробити висновки, що така ситуація складається практично на всіх автобусних зупинках міста. Та й взагалі, багато жителів скаржаться на роботу перевізників. Я не розумію, чому не можна пустити додаткові автобуси на ранкові та вечірні рейси. Чому люди повинні простоювати в чергах по 40-50 хвилин, щоб дістатися до роботи ?! » - пише новообраний депутат місцевої ради Павло Вершина.
«У нас все відбувається стихійно, працювати малому бізнесу не можна, а створювати штучні черги без проблем. Мені здається, що це все за гранню реальності ... », - пише громадський діяч Денис Середа.
Як пояснили в транспортному відділі виконкому, ця проблема почалася з посиленням правил карантину. Водії пускають людей тільки сидячи. Автобусів не вистачає. Деякі рейси скасували, деякі не працюють в свята і вихідні. Перевізники скаржаться, що для додаткових рейсів у них немає ресурсів - ні водіїв, ні грошей.
Щоб вирішити проблему найближчим часом в Павлограді організують нараду за участю перевізників. Така проблема застала не тільки мешканців Павлограда, але й інші міста України.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео