ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Реакція жителів Дніпра щодо обов’язкового носіння масок

Реакція жителів Дніпра щодо обов’язкового носіння масок
42250 ПЕРЕГЛЯДІВ

З ініціативи Кабміну в Україні, 21 листопада будуть штрафувати за порушення правил карантину, тобто відсутність захисної маски або респіратора в громадських місцях та транспорті. Порушникам доведеться сплачувати від 170 до 255 гривень.
Спочатку поліція буде робити правопорушникам зауваження, буде попереджувати їх стосовно покарання. Але у випадку відмови виконувати правила безпеки, правоохоронці будуть документувати дії порушників та штрафувати.
Але жителі Дніпра не були надто обізнані стосовно нового адміністративного закону. Поки що масових покарань порушників не було, тому не всі відносяться до цього питання серйозно. Але загалом у місті досить багато людей у масках.

Через те, що в багатьох містян, на жаль, вже є знайомі чи рідні, які хворіли на коронавірус, люді почали відноситись до носіння масок більш відповідально. Хоча ще досі можна зустріти в транспорті та магазинах тих, хто не хоче захищати себе від недуги.
Кондуктори відмовляються робити зауваження громадянам без масок, бо за їх словами, в них просто не вистачає часу на постійні суперечки. Люди без симптомів хвороби часто наполягають на своєму та не піддаються на вмовляння кондукторів.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео