ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У Дніпрі на лаві підсудних опинились директор КП міськради та підприємець, які вкрали понад мільйон гривень на річкових перевезеннях

У Дніпрі на лаві підсудних опинились директор КП міськради та підприємець, які вкрали понад мільйон гривень на річкових перевезеннях
62883 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зловмисники, які організовували перевезення дніпрян катерами під час ремонту Нового мосту, привласнили 1,2 млн грн з виділених на ці послуги 1,8 млн грн. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Обвинувальний акт відносно директора комунального підприємства Дніпровської міської ради та підприємця-перевізника вже направлено до суду за привласнення бюджетних коштів та службове підроблення.

«У серпні 2019 року між директором комунального підприємства міської ради та фізичною особою укладено договір щодо надання послуг з перевезення паромним транспортом мешканців Дніпра під час ремонту Нового мосту, — повідомляють у прокуратурі. — Діючи з корисливих мотивів, підприємець вніс до акту надання послуг завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу відпрацьованих транспортними річковими суднами годин, а директор комунального підприємства, будучи з ним у змові, підписав вказаний офіційний документ».

З 1,8 млн грн, що були виділені на перевезення містян, зловмисники привласнили понад 1,2 млн грн. Обом фігурантам було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак директором КП міськради було внесено заставу в 1,2 млн грн. Його відсторонено від посади, на майно накладений арешт.

За привласнення бюджетних коштів та службове підроблення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною дільністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


Теги: річкові перевезення,прокуратура, Дніпро,службове підроблення,привласнення

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео