ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У річку Дніпро випустили 30 тисяч мальків

У річку Дніпро випустили 30 тисяч мальків
57704 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цими вихідними дніпровські рибалки та підводні мисливці поповнили водойму маленькими товстолобами, карпами та білими амурами. Кошти на зариблення збирали самотужки.

Аби вся риба вижила, її привезли на водойму у спеціальній автівці з аерацією. Це більше тонни мальків, які вилупилися з ікри цьогоріч.
Карп, товстолоб і білий амур — такими видами поповнили рибну фауну Дніпра. Цьогоріч вирішили випустити у річку найменших мальків, вагою від 20 до 40 грамів. Така риба, пояснюють підводні мисливці, має найбільше шансів вижити.

«Не всі види риб можуть самостійно розмножуватися, — пояснює підводний мисливець Олександр Прімак. — Товстолоб не нереститься, амур — теж, коропа достатньо, але для підтримки чисельності це непоганий внесок із нашого боку».

До цієї події рибалки готувалися декілька місяців. Кошти на зариблення збирали онлайн та у рибацьких і мисливських магазинах.

«У цьому році вийшло зібрати рекордну суму — 69 тисяч гривень, на них придбали тонну двісті карпа й білого амура. Ця риба очищає річку, а товстолоб фільтрує від синьо-зелених водоростей», — каже представник громадської організації підводних мисливців та рибалок Дніпра Валентин Лєвшин.

Подивитися на те, як випускають рибу зібралося з кілька десятків людей. Багато хто прийшов з дітьми — малеча й сама долучилася до процесу. Рибаки кажуть, для них така акція — це справжнє свято.

Теги: зариблення, Дніпро,мальок,товстолоб,короп,рибалки,білий амур

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео