ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Родина з Кривого Рогу отруїлася грибами, мати й донька померли

Родина з Кривого Рогу отруїлася грибами, мати й донька померли
55489 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чоловік і батько наразі знаходиться у стані середньої важкості. Майже дві доби після появи перших симптомів постраждалі не зверталися до лікарів, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

На Дніпропетровщині зареєстровано трагічний випадок отруєння дикорослими грибами з летальними випадками — постраждала ціла родина з Кривого Рогу. На жаль, врятувати вдалося тільки голову родини, його дружина і донька померли.

Гриби люди збирали 21 жовтня біля села Шестерня у лісосмузі. Вдома почистили, але не відварювали. Посмажили та поїли на вечерю. Як повідомляють у Держпродспоживслужби, збирали гриби типу «маслята», «сироїжки» та «зеленушки». Характерно, що перші симптоми отруєння виникли майже відразу.

«Біль у животі, нудота, слабкість, багаторазова блювота та пронос з’явились практично одночасно 22 жовтня близько 2-ої години ночі. Проте, за медичною допомогою не звернулись – займалися самолікуванням», — повідомляють у Держпродспоживслужби.

Тільки вдень 23 жовтня, коли стан людей значно погіршився, вони викликали «швидку». Дві доби лікарі намагалися врятувати постраждалих, але 25 жовтня жінки померли. Чоловік знаходиться у стані середньої важкості.

Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області вкотре попереджає про небезпеку вживання дикорослих грибів. Отруєння реєструються в області щороку та, як правило, з летальними випадками. Найкраще відмовтеся від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживайте штучно вирощені гриби (печериці, гливи), купуючи їх в магазинах.

Теги: гриби,отруєння,Кривий Ріг,померли

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео