ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Саморобні дезінфектори та пасажири без масок: у Дніпрі на Центральному вокзалі провели санітарний рейд

Саморобні дезінфектори та пасажири без масок: у Дніпрі на Центральному вокзалі провели санітарний рейд
40244 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Держпродспоживслужби та поліції перевіряли, чи дотримуються пасажири, водії та обслуговуючий персонал вимог карантину. Виявили декілька порушень і склали адміністративні протоколи.

Водій автобусу «Дніпро-Запоріжжя» Григорій Лисенко втомлюється нагадувати пасажирам про захисні маски: «Ви знаєте пасажирів, їм по барабану, хто хоче, той страхує себе».

Половина відвідувачів входять до автовокзалу без маски, і починають її шукати лише після зауваження поліціянта. Кажуть, що забули одягнути, а про епідемію знають.

Тим часом перевіряльники не знайшли на автовокзалі окремі контейнери, в які пасажири могли б кидати використані маски, що теж є порушенням. Спіймали на гарячому і водія маршрутки «Дніпро-Бердянськ»: чоловік використовував саморобний дезінфікуючий засіб.

«Ми не бачимо на ньому жодних розпізнавальних знаків, зі слів водія це білизна з водою, але це не є деззасіб», — пояснює головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області Наталя Горіла.

Перевіряли навіть туалети: чи є гаряча вода та рідке мило? А в прибиральниці запитували: як часто вона миє підлогу?

«Я приходжу на зміну, ми вдень миємо, а вночі чистимо туалети», — каже прибиральниця Олена.

Та найбільше порушень зареєстрували у закладах харчування, що орендують приміщення на автовокзалі. Продукція не запакована в плівку, а на каструлях з першою стравою немає кришок.

«Не знаю, нам як власник кафе сказав працювати, ми так і працюємо», — захищається співробітниця закладу харчування Наталя.

Власника кафе терміново викликали для складання протоколу про порушення вимог санітарного законодавства під час епідемії COVID-19. Суму штрафу йому визначить суд.

Теги: рейд,карантинні норми, Дніпро,автовокзал,поліцейські,пасажири,кафе,протоколи,порушення

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео