ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У Кривому Розі 22 гірники шахти «Жовтнева» другий місяць продовжують підземний протест

У Кривому Розі 22 гірники шахти «Жовтнева» другий місяць продовжують підземний протест
48232 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правління КЗРК наполягає на погіршеному варіанті Меморандуму, на який не погоджуються шахтарі. Адміністрація не має наміру виплачувати зарплату учасникам акції за дні протесту, повідомляє голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Тридцять четверту добу поспіль 22 гірники шахти «Жовтнева» продовжують підземний протест за право шахтарів Криворізького залізорудного комбінату на гідну оплату праці та безпечні умови роботи. На жаль, повернутися за стіл перемовин, як це робиться в усьому цивілізованому світі, протестувальникам та роботодавцям досі не вдається. Більш того, Меморандум, на який погоджувалися шахтарі, може зазнати змін, що категорично не влаштовує гірників.

Як зазначає Михайло Волинець, 5 жовтня він із першою заступницею міністра економіки Юлією Свириденко приїхали до Кривого Рогу та планували відразу спуститися в шахту «Жовтнева» до гірників, вислухати їх, а потім всім разом виїхати на поверхню. Проте адміністрація вжила максимум заходів, щоб перешкодити виїзду шахтарів із шахти.

«Вони погіршили для всіх гірників-протестувальників зміст проєкту Меморандуму, який раніше був складений на їхніх умовах, — пояснює Волинець. — 5 жовтня відбулося засідання правління КЗРК. Двоє членів правління комбінату з боку «Метінвесту» підтримали кращий, попередньо погоджений зміст проєкту Меморандуму, на який погоджувалися шахтарі. Представники ж правління від групи «Приват» проголосували за погіршений варіант Меморандуму, яким не передбачені виплати за дні протесту всім учасникам підземної акції, змушуючи шахтарів продовжувати протестні дії у підземних умовах».

Теги: шахтарі,Кривий Ріг,страйк,Меморандум,КЗРК

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео