ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Дніпряни ігнорують масковий режим у громадському транспорті

Дніпряни ігнорують масковий режим у громадському транспорті
43269 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час перевірок за участю поліції пасажирів із переповнених маршруток доводиться розсаджувати через велику скупченість та абсолютне недотримання карантинних вимог.

Пасажири без масок та стоячи — плати штраф. У Дніпрі патрульні провели черговий рейд щодо дотримання карантинних правил у громадському транспорті. Виявляли порушників правил перевезення — завантаження понад норму та відстуність захисних засобів. З 28 вересня Дніпро знаходиться у жовтій зоні, тож контроль за дотриманням правил посилили.

Як виявилось, у годину пік, коли в електротранспорті безліч пасажирів, правило заходити тільки у масках здебільшого ігнорують. Водій виправдовується, мовляв, не може всіх контролювати. Аби не зупиняти рух електротранспорту, водія відпускають.
А ось водієві маршрутки пощастило менше. Його машина була переповнена, щойно він від’їхав від кінцевої зупинки.

«У вас дуже маленький транспортний засіб, тому доведеться розсадити людей на дві маршрутки», — зазначив інспектор ГУНП у Дніпропетровській області Юрій Шемет.

Маршрутне таксі затримали, невдоволеним пасажирам довелося терміново шукати інший автобус. А кермувальнику за порушення правил перевезення під час карантину загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Голова профспілки автомобілістів та автоперевізників Дніпра Михайло Тонконогий розповідає, наразі не вистачає ресурсів навіть для перевезення у звичний час. Тож, правило не брати пасажирів стоячи виконати дуже складно.

«Місцева влада зобов’язана забезпечити такі перевезення: або закупити ці машини, або взяти їх в оренду або в лізинг, оплатити пасажирокілометри іншим перевізникам з інших міст», — каже Тонконогий.

Також, за правилами, під час карантину автобуси мають дезінфікувати на кінцевих зупинках. Проте, каже Михайло, зараз це робиться силами перевізників, та й то не завжди.

«Це прерогатива замовника перевезень, тобто Департамент транспорту повинен забезпечувати дезінфекційними засобами, — запевняє Михайло Тонконогий. — Але він цього не робить, це було показушно зроблено на початку карантину».

А поки місцева влада закриває очі на проблеми перевезення громадським транспортом під час карантину, люди їздять у переповнених автобусах, трамваях та тролейбусах, наражаючи себе на небезпеку, а водії отримують штрафи та підшукують іншу роботу.

Теги: порушення,карантин,громадський транспорт,водії,жовта зона,рейд, Дніпро,перевізники

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео