ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

На Каховському водосховищі затримано браконьєрів, які виловили понад 100 кілограмів раків

На Каховському водосховищі затримано браконьєрів, які виловили понад 100 кілограмів раків
22750 ПЕРЕГЛЯДІВ

У човні поліція виявила майже 3500 раків та чотири раколовки довжиною 120 метрів. Загальна сума збитку — майже 100 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції Дніпропетровської області.

Човен із навісним двигуном, в якому знаходилося двоє чоловіків, співробітники роти з обслуговування водних об'єктів побачили неподалік села Вищетарасівка ввечері 31 серпня. Як виявилося, чоловіки ловили раків, попри заборону, яка наразі триває й закінчується тільки 30 вересня. У човні були знайдені мішки та ящики — здобич браконьєрів виявилася чималою.

«Чоловікам вдалось виловити майже 3 500 раків, загальною вагою понад 123 кг. За підрахунками рибінспектора сума збитку — 100 674 гривень, — повідомляють у поліції. — Оскільки діяльність громадян — незаконна, на місце події охоронці порядку викликали представників рибоохоронного патруля та слідчо-оперативну групу Томаківського відділку поліції».

Нагадаємо, за вилов раків у період заборони передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації.


Теги: патрульна поліція,Каховське водосховище,раки,браконьєрство

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео