ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У Дніпрі мешканці багатоповерхівки власноруч створили затишний двір

У Дніпрі мешканці багатоповерхівки власноруч створили затишний двір
21773 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дитяче містечко, газон, не заставлений автівками двір, сад, навіть мангал! Так виглядає прибудинкова територія звичайної дев’ятиповерхівки на вулиці Шолохова, 39 у Дніпрі. Його мешканці показують приклад, як можна згуртуватися і разом поліпшувати власне навколишнє середовище щодня.

Ганна Міщенко живе у цьому будинку з народження. Каже, сусіди і до цього були дружніми. Але до трудових подвигів не дуже охочими.

«А зараз, заради того, щоб подихати у дворі свіжим повітрям, можна годинку приділити, не лінуватися», — каже жінка.

Про поступову зміну свідомості розповідає голова ОСББ Володимир Єсаулов. Він переїхав сюди 8 років тому і першим озвучив ідею об’єднати зусилля та зняти будинок з балансу ЖЕКу. Про те, що дісталося «у спадок» , згадує з жахом…
«Дорослі навіть вдень боялися ходити. Були купи сміття навкруги, розбиті тротуари...», — говорить Володимир Єсаулов.

Прибирати почав сам через...алергію. Різнотрав’я під вікнами не давало життя влітку, тож взяв газонокосарку та подав приклад сусідам. А потім і на суботник спромоглися: вийшло майже 70 людей, вивезли шість вантажівок сміття, викосили траву.
За рік після перших змін прибудинкову територію обнесли парканом. Спочатку, кажуть жителі , на нього посягали місцеві вандали. Проблему вирішили встановленням камер спостереження. Згодом на подвір'ї з'явився дитячий майданчик, клумби, газон і навіть мангал. Усі питання, розповідає Володимир, сусіди обговорюють на зборах, які проводять двічі на рік. Поточні проблеми вирішують у чаті.
До речі, старше покоління на Шолохова, 39 від фізичних навантажень звільнене. Єдиний обов’язок — справно платити у фонд. І насолоджуватися результатом.

Фото: suspilne.media

">

 

Теги: Дніпро,ОСББ

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео