ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

На Дніпропетровщині облаштують ще один інклюзивний майданчик

На Дніпропетровщині облаштують ще один інклюзивний майданчик
64086 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Кривому Розі облаштують другий в області інклюзивний майданчик. Сучасний безбар’єрний простір створять на місці пустиря у парку Саксаганський у Кривому Розі. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Другий безбар’єрний ігровий простір в регіоні (перший розташований у Сквері Героїв у Дніпрі), який буде зручний і для дітей з інвалідністю, і для матусь з візочками, матиме нетравматичне покриття, зручні каруселі, гойдалки, гірки та «лазалки». А ще – тактильні ігрові панелі, «піаніно», «гітари», «барабани». Все обладнання буде українського виробництва.

«Посередині майданчик прикрашатиме ігровий комплекс «Сфера». Це буде наша головна «родзинка», – розповіла представниця проєктувальної організації Катерина Коротких. – Під час розробки комплексу орієнтувалися на навколишню інфраструктуру. Зверху споруда нагадуватиме форму фонтана, встановленого у центрі парку – улюбленого місця городян».

На вході до майбутнього ігрового простору вже уклали тактильну плитку. Вона допоможе орієнтуватися людям із вадами зору.

Інклюзивний майданчик розрахований на півсотні дітей. Загальна площа майбутньої осучасненої паркової зони – 1,1 га. На будівництво виділили 18 млн. грн.

Теги: інклюзивний майданчик,Кривий Ріг

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео