ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

З 1 серпня скасовується самоізоляція для осіб, що в’їжджають в Україну з окупованих територій

З 1 серпня скасовується самоізоляція для осіб, що в’їжджають в Україну з окупованих територій
65173 ПЕРЕГЛЯДІВ

Внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України №641, які дозволяють особам, які прибуватимуть в Україну з тимчасово окупованих територій — Криму та Донбасу, не проходити двотижневу самоізоляцію. Про це заявив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Інтерфакс-Україна.

«Фактично, громадяни, які прибуватимуть з окупованих територій, не мають встановлювати застосунок «Дій вдома» і, відповідно, відправлятися на самоізоляцію. Водночас уряд залишив за собою право в разі необхідності відновити цю норму, якщо будуть ризики щодо поширення коронавірусу на цих напрямках», — розповів Демченко.

За словами спікера Держприкордонслужби, постанову №641 вже ухвалено і опубліковано, але набуває чинності вона з 1 серпня.

Водночас для іноземців, які слідують в Україну, залишаються обов'язковими наявність страхового поліса і самоізоляція: якщо громадяни їхатимуть з «червоної зони», то для них діятиме обов’язковий карантин через додаток «Дій вдома». Але є винятки — крім осіб, які прямують транзитом.

Теги: скасування ,самоізоляція,окуповані території,Україна

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео