ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Арутюнян Еміль Карленович: Дніпро найближчим часом стане одним з центрів православ’я та духовності у Україні

Арутюнян Еміль Карленович: Дніпро найближчим часом стане одним з центрів православ’я та духовності у Україні
117563 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом кількох останніх років у Дніпрі активно розвивається духовність, відбувається популяризація православних цінностей. Чималу роль у цьому досягненні належить небайдужим громадянам, у тому числі відповідальним підприємцям, які постійно долучаються до підтримки вже існуючих церков та монастирів, а також допомагають у побудові нових храмів. Одним з таких діячів став Еміль Арутюнян. Підприємець, який займається ресторанним бізнесом, реалізує свої душевні якості як безкорисливий меценат, надаючи допомогу у підтримці ПЦУ, медичної та освітньої галузі рідного регіону.

Арутюнян Еміль Карленович : Безкорислива служба на ниві духовності


Протягом останніх років у Дніпрі та області з’явилося кілька нових храмів і церков, чимало духовних організацій було врятовано від занепаду та забуття, а прості люди почали навертатися до істинно православних цінностей. Сприяють цьому не лише духовні особи – священики, єпископи та представники церковної еліти, але й свідомі громадяни, які мають для цього матеріальний та медійний ресурс. Так, деякі дніпровські підприємці приділяють свій вільний час, вкладають кошти у благодійність на користь рідного краю.
Один з таких діячів – Еміль Арутюнян. Він – яскравий представник відповідального підприємництва: разом з Міжнародним Благодійний Фондом «Солідарність» та безпосередньо його президентом Олександром Петровським регулярно надають допомогу тим, хто її потребує.
Один з напрямів діяльності меценатів – відбудова та відновлення храмів. Зокрема, з їхньою допомогою протягом останнього часу було побудовано кілька нових храмів. Один з найбільших приводів для гордості – Храм Святого Григора Лусаворича, що належить до Вірменської Апостольської Церкви. Він став одним з найбільших у Східній Європі і регулярно приймає на урочистих службах високопоставлених гостей з Вірменії та інших держав. Так, відкриття його відвідав сам Гарегін ІІ, Верховний Патріарх і Католікос усіх вірмен, протоієрарх Вірменської Апостольської Церкви. Храм регулярно збирає величезну кількість прочан, яких з кожним роком у Дніпрі та області стає все більше.
Серед відносно нових, побудованих з допомогою Еміля Карленовича, Олександра Володимировича та Фонду, - Храм Різдва Пресвятої Богородиці, Храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість».
Дійсно значні досягнення, які має Еміль Арутюнян перед православ’ям, відзначені спеціальними церковними нагородами. Ними був удостоєний також друг і партнер Еміля Карленовича Олександр Петровський.

Інші досягнення у благодійності Арутюняна Еміля Карленовича


Не лише активністю у сфері духовності відомий Еміль Арутюнян.

З 2014 року він разом з Фондом «Солідарність» стояв на сторожі безпеки та незалежності України, допомагаючи військовим з тилу. Навіть зараз, коли армія зміцніла і отримує достатньо державного фінансування, від імені Еміля Карленовича та «Солідарності» на фронт регулярно надходять посилки з продуктами харчування, засобами особистого догляду для військових, а також медикаментами та іншими необхідними речами. Родини загиблих та поранених військових отримують матеріальну допомогу. Крім цього, військовим та їхнім сім’ям надається можливість літнього відпочинку.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео