ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У Дніпрі змагалися кращі молоді веслувальники України

У Дніпрі змагалися кращі молоді веслувальники України
50524 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько 300 учасників віком до 22 років, з 9 областей України борються за нагороди на воді дніпровського веслувального каналу. На базі «Водно-спортивного комбінату» триває чемпіонат України серед молоді з академічного веслування.

У запеклій боротьбі в фіналі «Б» серед чоловічих «одиночок» 16-річний киянин Андрій Ціцірський буквально на останньому русі вириває 2-е місце.

«Мені дуже сподобалося ганятися в дорослому чемпіонаті України. Це великий досвід. Він мені знадобиться вже на юніорському чемпіонаті Європі», — каже Андрій.

Хлопець розповідає, веслуванням займається лише 5 років. Спробувати свої сили Андрію запропонувала шкільна вчителька під час виїзного заходу «Олімпійський день», і тепер всі його мрії пов’язані лише з перемогами.

«Звичайно, це Олімпіада. Це основне, чого я хочу добитися», — зізнається веслувальник.

Триразовий чемпіон світу з веслування на байдарках, а нині керманич дніпровської бази олімпійської підготовки Микола Баранов каже, молодіжний чемпіонат — перші масштабні змагання в нинішньому році.

«Тут здебільшого відбувається відбір до складу збірної команди України для подальшої участі в міжнародних змаганнях», — пояснює директор КП «Водно-спортивний комбінат» ДМР Микола Баранов

Старти змагань розраховані на 3 дні. Перемога дістається сильним. Останній ривок і чоловіча «двійка» з Харкова стає кращою у фінальному заїзді «Б».

«Останні метри найнапруженіші. Ми йшли носик до носика. І все міг вирішити останній гребок. Просто почули нашого тренера з плоту. Рев дикий, виття! І підняли фініш», — каже учасник змагань Юрій Шемчук

За атлетами під час заїздів він слідкує щосекунди. Його турбує стан та настрій підопічних. 25-річний дніпрянин Сергій Сябро — провідний тренер національної паралімпійської збірної України, яка тренується в змагальних перервах молодіжного чемпіонату.

«Я розпочинав свою кар’єру у здоровій національній збірній з веслування академічного», — ділиться провідний тренер національної паралімпійської збірної Сергій Сябро.

Як спортсмен, у 2016-му Сергій посів 4 місце в парній «четвірці» легкої ваги на чемпіонаті світу в Нідерландах. Пізніше чоловіка запросили тренувати паралімпійців. Наразі його команда має 4 ліцензії на ігри в Токіо. Хоче, аби за час тритижневих зборів у Дніпрі, його спортсмени повернулися у свої кращі кондиції.

«Відчути воду та поновити свої відчуття, які ми здобули впродовж минулих років», — каже провідний тренер національної паралімпійської збірної.

Чемпіонат України серед молоді до 23 років завершиться в четвер 23 липня. Втім незабаром на олімпійську базу чекають ще двоє національних чемпіонатів. Щоправда не з академічного, а з веслування на байдарках та каное.


Теги: чемпіонат,України ,веслувальники, Дніпро

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео