ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Юрист системи БПД допоміг хлопцю з Миколаївщини довести факт його народження

Юрист системи БПД допоміг хлопцю з Миколаївщини довести факт його народження
27102 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ось так стоїть перед тобою людина, ти її бачиш, можеш з нею поговорити, але з точки зору закону цієї людини ніколи не існувало. З подібною ситуацією стикнулися юристи Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

По допомогу до центру звернувся хлопець, який не мав жодних документів, які б підтверджували його особу чи навіть факт народження. Під час бесіди заступник директора центру Петро Гнатюк з’ясував, що мати хлопця народила його вдома, не викликаючи медиків. До медичних закладів не зверталася, тому факт народження не був внесений до журналу обліку новонароджених і жодних документальних підтверджень його народження не збереглося. Відсутність необхідних документів призвели до того, що йому було відмовлено в реєстрації факту народження та відповідно у видачі свідоцтва про народження. Як наслідок, він не може отримати паспорт громадянина України, набувати цивільні, житлові, трудові, сімейні інші права та обов'язки, тощо. Враховуючи всі обставини справи стало зрозуміло, що розв'язати цю проблему було можливо лише в судовому порядку.

Відтак, юрист підготував відповідну заяву та направив її до Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області, який розглянувши справу, став на сторону позивача та визнав вимоги у повному обсязі. Таким чином фахівець системи БПД допоміг клієнту в суді довести факт свого народження. Що, в свою чергу, дозволить йому надалі отримати паспорт громадянина України та інші документи й, врешті, отримати можливість реалізувати свої права як громадянина.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео