ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Інспекційні відвідування з питань праці тепер незаконні

Інспекційні відвідування з питань праці тепер незаконні
34028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інспекція з праці міськради Дніпра — поза законом. Шостий Апеляційний Суд Києва, розглянувши звернення дніпровських адвокатів, визнав не чинною Постанову № 295 Кабінету Міністрів України, якою у своїй діяльності керувався цей орган контролю.

Адвокат Василь Підлужний, вважає, що додатковий перевірчий орган від міськради створили безпідставно.

"Кодекс Законів про Працю однозначно каже, що державний контроль здійснюється державними органами. Органи місцевого самоврядування не є органами державної влади", - каже Василь Підлужний.

Адвокат додає, вже існує державна служба праці, яка повністю відповідає українському законодавству. Не виправдалися й аргументи місцевих депутатів, що орган поповнюватиме місцеву скарбницю.

"За рік і 5 місяців інспекція принесла до бюджету міста нуль гривень нуль копійок. При цьому вона витратила на своє створення та існування майже 5 мільйонів гривень", — розповідає голова ГО "Платформа" Громадський Контроль Артем Романюков.

Визнання 295-ої постанови не чинною зупиняє свавілля місцевих інспекцій, адже виносить їх діяльність за межі правового поля, кажуть дніпровські правники. Щоправда, процес ще не закінчено, адже справу проти міськради Дніпра ще розглядає Верховний суд.

 

 

Читайте також: Президент підписав указ про розпуск Верховної Ради

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео