ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

В Україні зросли пенсії

В Україні зросли пенсії
62202 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 грудня прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшився до 1638 грн. Відповідно, зросли й пенсії. Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області. Нагадаємо, це вже третє підвищення такої категорії  виплат у цьому році.

Зміни стосуватимуться лише пенсіонерів, які не працюють. Мінімальний розмір пенсії за віком для них збільшився на 74 гривні. Максимальний розмір пенсії зріс на 740 гривень і тепер складає 10 прожиткових мінімумів, а це 16380 грн.

Зросли також надбавки за особливі заслуги перед Україною, щомісячна допомога інвалідам, учасникам і ліквідаторам аварії на ЧАЕС, учасникам, інвалідам війни і родинам загиблих військовослужбовців.

“Мінімальний розмір пенсії, - коментує заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Наталія Корнійчук.  -  У разі втрати годувальника на 1 утриманця складає 100% прожиткового мінімуму, на 2-ох - 120%, на 3-ох і більше - 150%. Збільшилась і надбавка донорам - 202 грн 70 коп”.

До категорій, яким не будуть перераховані пенсії, відносяться: діти війни, особи, які мешкають у гірських населених пунктах, утриманці, переселенці та пенсіонери, які продовжують працювати.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео