ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

«Право власності – це священне право, і в усьому світі воно охороняється Законом», – народний депутат України

«Право власності – це священне право, і в усьому світі воно охороняється Законом», – народний депутат України
231650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час ефіру соціально-політичного ток-шоу «Лінія захисту» з Антоном Деньгубом до обговорення останніх змін у законодавстві щодо захисту прав власності приєднався і народний депутат України Олександр Качура.

Олександр Качура – ініціатор створення і голова міжфракційного депутатського об'єднання “Антирейдерська коаліція” у Верховній Раді.

Понад місяць працює онлайн платформа, де кожен громадянин може залишити опис своєї проблематики та контакти для зворотнього зв’язку. За цей час «Антирейдерська коаліція» отримала близько 100 заявок. Далі від нардепів направляються відповідні депутатські звернення до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, також надається й юридична консультація.

Одна з таких заяв належить і учасниці ефіру «Лінія захисту» Тетяні Біляєвій. Вона з адвокаткою вже третій місяць намагається в судах відстояти власність свого підприємства. Адже випадково дізналася, що без їхньої участі їхнє ж майно вже давно перепродали.

«Перша угода була зроблена нібито у 2012 році, а внесена до реєстру у 2019-му. Угоду здійснили на підроблених бланках, без печатки підприємства. У нас акціонерне товариство, тому обов’язковим при угоді купівлі-продажу повинно бути й рішення акціонерів, у нас такого рішення ніколи не ухвалювали”, - констатує генеральна директорка ПАТ «Ревень» Тетяна Біляєва.

Під час підготовки матеріалу до ефіру з’ясувалося, що той самий держреєстратор провернув не одну таку справу. Минуло вже три роки, як адвокатка Вікторія Пащенко намагається повернути будинок на вулиці Єнісейській клієнту. Купили, заплатили, а тепер відстоюють свої права в судах.

«23 травня наш продавець пішов на Мостову, 2, знайшов реєстратора і скасував реєстрацію права власності за собою та моїм клієнтом. Ми боремося, але держреєстратора це не зупинило. Він бачив наявність спору, він бачив, що йдуть судові процеси, він бачив, що немає реєстрації, але при цьому він взяв і своїм рішенням скасував право власності мого клієнта», - розповіла Вікторія Пащенко.

Під час прямого ефіру Тетяні Біляєвій вдалося заручитись особистою підтримкою народного депутата України Олександра Качури у вирішенні «рейдерства» майна її підприємства, адже, як зазначила жінка, власними силами вирішити це питання складно.

Нардеп запевнив, що допоможе розібратися, буде надіслано запити й поставлено справу на контроль правоохоронних органів.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео