ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

З 1 березня в Україні збільшилася вартість квитків на потяги

З 1 березня в Україні збільшилася вартість квитків на потяги
259786 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тарифи на пасажирські перевезення зростатимуть поступово — по 2% щомісяця. До кінця 2020 року вартість квитків збільшиться на 22%. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Укрзалізниці на офіційному сайті компанії.

І так недешеві залізничні квитки знову подорожчають. Державна залізнична компанія запевняє пасажирів, що ціна зростатиме несуттєво та поступово. З 1 березня по 31 грудня вартість проїзду збільшуватиметься на 2% щомісяця, в усіх категоріях вагонів, окрім першого класу поїздів Інтерсіті+. На кошти, отримані від індексації тарифів, Укрзалізниця обіцяє оновити парк пасажирських вагонів. Придбати планується 26 вагонів, ще 400 — модернізувати.

«Востаннє пасажирські тарифи переглядалися восени 2018 року, — повідомляють у компанії. **— Відтоді значно подорожчали суцільнокатані колеса для пасажирських вагонів (+64%), запасні частини до вагонів (+35%) та інша промислова продукція, необхідна для забезпечення пасажирських перевезень. Пасажирські перевезення з року в рік є збитковими для компанії і фінансуються за рахунок перехресного субсидіювання з доходів від вантажних перевезень. Компанія прогнозує, що у 2020 році збитки від пасажирських перевезень можуть сягнути 14,3 млрд грн». **

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео