ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Великдень і карантин: у храмі — не більше 10 осіб, онлайн-трансляція Богослужіння — для всіх

Великдень і карантин: у храмі — не більше 10 осіб, онлайн-трансляція Богослужіння — для всіх
231345 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство внутрішніх справ разом із Всеукраїнською радою церков та релігійних організацій провели онлайн-зустріч. На ній узгодили формат проведення великих релігійних свят, повідомляють у Нацполіції Дніпропетровської області.

«Ми визначили формат проведення Богослужінь, особливо під час головного християнського Свята - Великодня, а також Іудейського Песаху і мусульманських свят - Ночі Бараата та початку місяця Рамадан. Після жвавого обговорення дійшли певної згоди», — сказав радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт.

Так, на Великдень у церкві зможуть перебувати священик, прислужник, дяк і люди, які технічно обслуговують богослужіння та забезпечують онлайн-трансляцію. Усі, крім священника, мають бути у захисних масках чи респіраторах.

На свята віряни зможуть відвідувати храми, але в індивідуальному порядку, по одній-дві людині. Та тільки у той час, коли там не проходять богослужіння.

«Усі присутні зобов'язані носити маски, а ззовні не повинно бути черг», — зауважили в міністерстві.

Під час зустрічі представники МВС та релігійних організацій визначились із традицією освячення. У містах священики будуть освячувати паски в пекарнях, на заводах чи в магазинах, тож віряни зможуть купити їх вже освяченими.

У селах людям дозволять виставити великодні кошики за ворота, а священник зможе ходити вулицями і освячувати їх.

Дотримання правил карантину у свята контролюватиме поліція. У МВС наголошують, що в разі спроб вірян відвідувати церкву поліцейські патрулі «толерантно та виважено» роз’яснюватимуть необхідність виконання правил карантину.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео