ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

На Донбасі загинув боєць із Дніпропетровщини

На Донбасі загинув боєць із Дніпропетровщини
62193 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 квітня, під час ворожого обстрілу з гранатомету, в зоні ООС загинув піхотинець Леонід Скакуненко з позивним «Барон». У цей час солдат був на бойовому чергуванні. Про це повідомляє 93-я бригада Холодний Яр на своїй офіційній сторінці у соцмережі.

Леонід, за військовою спеціальністю «навідник», служив у механізованому батальйоні з вересня 2017 року. Він народився 22 квітня 1987 року у селі Лихівка П’ятихатського району Дніпропетровської області. Мав середню освіту. У 2014 році призвався у Національну гвардію по мобілізації. Далі — контракт із 93 бригадою Холодний Яр, у складі якої воював вже третю ротацію. Брав участь у бойових діях у Новотроїцькому, Новоселівці Другій, на околицях Кримського.

«Барон» був справжнім героєм: самовідданим, патріотичним. У лютому цього року він разом із побратимами відбив напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка спробувала прорватися на позиції холодноярців. Він поклав життя, воюючи з російськими окупантами на одній із найскладніших ділянок фронту», - йдеться у повідомленні.

У Леоніда залишилася дружина, син від першого шлюбу, сестра.

Внаслідок обстрілів ще один боєць отримав бойове ураження.

Загалом, за даними пресштабу ООС, за минулу добу російські окупаційні війська з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру тричі обстріляли позиції Об’єднаних сил. Противник вів вогонь поблизу сіл Тарамчук, Водяне та Кримське.

Ворожий вогонь вдалося припинити, унаслідок чого ворог відмовився від подальших провокацій.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео