ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

В Україні знову заборонена робота ринків

В Україні знову заборонена робота ринків
175978 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таке рішення було прийняте через антисанітарні умови та порушення протиепідемічних заходів під час карантинних обмежень. Про це Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив в ефірі одного з національних телеканалів.

З 14 квітня і до кінця карантину в Україні заборонена робота ринків. Своїм наказом від 13 квітня Головний санітарний лікар скасував власний дозвіл на підприємницьку діяльність щодо ринків.

Нагадаємо, після запровадження карантину ринкам офіційно заборонили працювати. Та в багатьох регіонах почали скаржитися, що вони є одним з найважливіших об`єктів для забезпечення населення продуктами. Тому з 31 березня Віктор Ляшко дозволив їхню роботу, але з низкою обмежень та умов. Однак менш ніж за два тижні було виявлено таку кількість порушень та зловживань, що роботу ринків остаточно заборонили.

«Ми відкрили ринки, тому що це збільшувало доступність до більш дешевих харчових продуктів. Але виявили порушення і зловживання органів місцевого самоврядування, коли вони повідкривали ринки в антисанітарних умовах. Хоча було чітко прописано, коли можна відкривати, як керівництво ринку має забезпечити і відвідувачів, і працівників ринку засобами індивідуального захисту, але ми маємо численні порушення», – зауважив Віктор Ляшко.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео