ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Україна повертає з неволі 19 своїх громадян

Україна повертає з неволі 19 своїх громадян
204063 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб, які перебували на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента на своїй сторінці в соцмережі.

Взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається у рамках формату «всіх на всіх». На територію України будуть повернуті 19 громадян України, які незаконно утримувалися на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

За інформацією Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, процес звільнення наразі вже триває у першій локації — КПВВ Майорськ. Переговорний процес у цей раз був важким ще й через карантинні обмеження. Але головне - це результат. Українці повернуться додому до Великодніх свят.

«Наші громадяни пройдуть обов’язкову обсервацію у спеціально визначеному для цього місці. Вони будуть забезпечені всім необхідним, зокрема, медичним контролем, харчуванням, одягом і засобами зв'язку», — зазначила Людмила Денісова.

Нагадаємо, домовленості про наступний етап обміну утримуваними особами були досягнуті під час чергових зустрічей Тристоронньої контактної групи на початку квітня. Тоді наголошувалося, що обмін має відбутися не пізніше Великодня.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео