ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Користувачі мобільного додатку «Дій вдома» не підлягатимуть обсервації після перетину кордону

Користувачі мобільного додатку «Дій вдома» не підлягатимуть обсервації після перетину кордону
62468 ПЕРЕГЛЯДІВ

Громадян, які погодилися при вїзді в Україну на самоізоляцію з використанням цього електронного сервісу, не стосується правило обовязкової ізоляції. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів № 291 від 22 квітня, повідомляє пресслужба Уряду.

Кабмін оновив правила обовязкової обсервації. Згідно з законом, їй підлягають усі, хто перетинає державний кордон України та вїжджає з тимчасово окупованого Донбасу чи Криму через контрольні пункти вїзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. Та якщо особа дала згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома» до перетину державного кордону або перетину контрольних пунктів вїзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї, вона не підлягає обсервації

Вважається, що особа обрала контроль за самоізоляцією за допомогою мобільного додатку з моменту авторизації в ньому.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України запустило мобільну програму «Дій Вдома» для моніторингу режиму обов'язкової самоізоляції. Протягом дня впродовж 14 днів цей додаток надсилає зареєстрованим користувачам до 10 push-повідомлень. У відповідь на них необхідно зробити своє фото, під час здійснення якого вмикається зчитування геолокації пристрою, на якому встановлено програму.

У разі невідповідності геолокації або фотографії, відсутності зв'язку з мобільним додатком, видалення, встановлення обмежень щодо передачі інформації за допомогою мобільного додатку, в органи Нацполіції надсилається повідомлення про порушення умов самоізоляції, яке загрожує штрафом.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео