ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У Дніпрі відкрили тренінговий центр для інспекторів ІТТ

У Дніпрі відкрили тренінговий центр для інспекторів ІТТ
229825 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпро став першим містом країни, де запровадили систему Custody Records. Вона покликана вберегти тимчасово затриманих осіб від неправомірних дій правоохоронців і захистити останніх від необґрунтованих звинувачень.

Наразі система Custody Records працює у Дніпрі, Херсоні, Сарному та Кропивницькому. Аби вона з’явилась в усіх 125 ізоляторах країни, у нашому місті відкрили фаховий тренінговий центр. Тут правоохоронців навчатимуть професії інспектора. Він має гарантувати затриманому безпечне перебування на території місця тимчасового утримання й слідкує за дотриманням його прав.

Наприклад, якщо затриманий у синцях і твердить, що їх "поставили" оперативники, інспектор має передати ці свідчення до прокуратури.

Невідворотність службового розслідування та можливе покарання має змусити слідчих ще раз оцінити наслідки застосування фізичної розправи над затриманими, зазначає директор програми "Права людини і правосуддя" міжнародного фонду Відродження Роман Романов.

До кінця року, пообіцяли в Нацполіції, ізолятори з оновленою системою роботи запрацюють у Сіверодонецьку, Харкові й Пустомиті.

Читайте також: У Дніпрі навчають пожежників-добровольців

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео