ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Засуджені жінки ПВЦ №79 записали відеозвернення до президента

Засуджені жінки ПВЦ №79 записали відеозвернення до президента
202862 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вони просять захистити їх від свавілля адміністрації, яка примушує їх працювати без трудових договорів і зарплати (за два шматки мила на місяць). Засуджені жінки скаржаться також на неможливість скористатися умовно-достроковим звільненням від відбування покарання.

Відеозвернення до президента України Володимира Зеленського записали Євгенія Купріянова, Ольга Англічанова і Тетяна Скиба.

"Тут немає закону, тут тільки беззаконня. Допоможіть!" - благають президента засуджені. І називають правила проживання в центрі рабовласницьким ладом.

Цих жінок перевели до Покровського виправного центру за статтею 82 Кримінального кодексу України (заміна невідбутої частини покарання більш м’яким, зокрема обмеженням волі). До таких осіб може застосовуватися умовно-дострокове звільнення за правилами статті 81 ККУ. Проте отримати його стало складніше через позицію прокурора Олександра Патова, що курирує ПВЦ-79.

Прес-служба прокуратура Дніпропетровської області на наше звернення стосовно дій прокурора будь-які звинувачення відхиляє. Мовляв, все вирішується в суді, кожна зі сторін висловлює свою позицію. А ось факти порушення адміністрацією ПВЦ-79 трудового законодавства підтверджує. Ще торік до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю). Проте з того часу ситуація в цьому закладі не покращилась.

Читайте також :Силовики тренувалися звільняти заручників та приборкувати тюремних бунтарів

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео