ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

До "формули Штайнмаєра" має бути розроблена «дорожня карта» – політичний оглядач

До "формули Штайнмаєра" має бути розроблена «дорожня карта» – політичний оглядач
89364 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Формула Штайнмаєра", яку 1 жовтня підписала Україна, полягає у проведенні виборів на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей та наданні їм постійного особливого статусу. Однак проблема в тому, що відсутній прописаний механізм реалізації формули. 

Про це в ефірі передачі телеканалу D1 «Післяслово» заявив політичний оглядач Юрій Райхель.

«Повинно відбутися роззброєння колабораційних формувань, виведення російських військ та, найважливіше, повернення контролю України над власним кордоном,  – зазначив експерт. – Це і є головні деталі, які зривають "формулу Штайнмаєра". Якщо Україна буде контролювати кордон і відбудеться роззброєння, то ніякої зради. Це відновлення українського контролю, хай і через проміжний контроль міжнародних організацій. Питання в тому, чи влаштує це Москву. А судячи з усього, її це категорично не влаштовує. Ось ця несформована «дорожня карта» реалізації "формули Штайнмаєра" і гальмує можливість повернення контролю України над непідконтрольними територіями».

Окрім того, за словами Юрія Райхеля, у «дорожній карті» має бути прописано ще й питання ризиків. Зокрема, висновок про відповідність законодавству проведених на Донбасі виборів даватиме не Україна, а ОБСЄ. А як відомо, в багатьох європейських організаціях, і навіть в ОБСЄ, спостерігається надзвичайно великий вплив російської агентури.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео