ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

СК “Прометей” після низки перемог очолив баскетбольну Суперлігу

СК “Прометей” після низки перемог очолив баскетбольну Суперлігу
174391 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спортивний клуб “Прометей” залишається єдиною командою в нинішньому сезоні баскетбольної Суперліги України, яка не зазнала жодної поразки в чемпіонаті. Підопічні Карліса Муйжнієкса одноосібно посідають верхню сходинку в турнірній таблиці першості. Наразі в своєму активі кам’янчани мають 6 перемог поспіль та 12 залікових очок.

Ігровий вікенд для баскетболістів із Кам’янського видався насиченим. Команда Муйжнієкса впродовж трьох днів на домашньому паркеті провела два матчі з суперниками з півдня України. Перша зустріч відбулася проти чинних чемпіонів найсильнішого дивізіону — “Хіміка” з Южного. Початок матчу виявився більш вдалим саме для гостей. Южненьці повели в рахунку 4:10. А за менш ніж 2 хвилини до завершення стартового періоду їхня перевага сягала вже 10-ти очок. Табло зафіксувало цифри 17:27 на користь команди Степановського.

"Ми почали гру не так, як планували. В першу чергу не було агресії в захисті. Також наша команда програла багато підбирань на своєму щиті”, — каже капітан СК “Прометей” Денис Лукашов.

Однак, друга чверть гри завершилася вже лідерством господарів майданчику — 49:40. В кінці наступного періоду “Прометей” відірвався від опонентів на 20 очок.

Останній, четвертий період, за набраними очками хоч і залишився за “Хіміком”, баскетболісти з Южного здобули 17 балів проти 12 у “Прометея”. Кам’янчани контролювали гру і в підсумку перемогли з загальним рахунком 83:72.

"Ми поступово починаємо розуміти, де цей “ключ” нашої командної гри, який дарує перемоги. Кожна гра повинна чогось навчити нас. Будемо сподіватися, що з кожним поєдинком “Прометей” буде грати все краще”, — каже головний тренер СК “Прометей” Карліс Муйжнієкс.

Найпомітнішими на майданчику виявилися американські легіонери “Прометея” — Маєрс, Трент та Міллер, а також капітан команди Денис Лукашов. Здобуток квартету — 58 очок та 30 підбирань. Варто відзначити й Іллю Сидорова — в активі захисника, окрім іншого, і 9 результативних “асистів”.

Третім за тиждень випробуванням для “Прометея” після матчів з БК “Дніпро” та БК “Хімік ”став двобій з БК “Одеса”. Командою, яка на момент проведення поєдинку перебувала на дні турнірної таблиці.

Для кам’янчан нічого не віщувало біди, втім гра з одеситами виявилася найдраматичнішою чи не за всю історію існування команди.

Як у минулому поєдинку, підопічні Муйжнієкса програли перший період — 13:20. Друга чверть за набраними в десятихвилинці очками виявилася рівною — 21:21. Однак, до роздягальні команди пішли за загальної переваги одеситів. У першій половині одним із лідерів у складі гостей став форвард Денис Носков, у якого напередодні поєдинку народилася дитина.

"Я вдячний Денису! Тому що дочка у нього народилася вночі. Він, зрозуміло, не спав. Гравець в переживаннях, в турботах. Але людина вийшла і відіграла", — каже головний тренер БК “Одеса” Олег Юшкін.

Оговтавшись від шоку, “прометеївці” почали відіграватися, наздоганяючи суперників. Проте відірватися в рахунку господарям не вдалося. Команда Олега Юшкіна, відчуваючи в собі силу перемогти, не відпускала кам’янчан. За 6 секунд, як здавалося, до завершення поєдинку “Одеса” вела у рахунку 67-68 і отримала право на володіння м’ячем. Ілля Сидоров сфолив на Річарді Лі, і той направився на лінію штрафного кидка. Захисник схибив при першій спробі, а другий м’яч влучив у кошик. Згодом, за час, що залишився, Ілля Сидоров з м’ячем у руках пройшов через весь майданчик та карколомним кидком зрівняв рахунок — 69:69. Далі на глядачів чекали 2 “овертайми”. Перший знову завершився внічию — 79:79. І все ж у підсумку неймовірної спортивної вистави сильнішими виявився Спортивний клуб “Прометей”. Фінальний рахунок — 91:88.

Перемога над БК “Одеса” одноосібно закріпила кам’янчан на вершині турнірної таблиці Суперліги.

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео