ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Традиційний турнір пам’яті Макарова стартував у Дніпрі

Традиційний турнір пам’яті Макарова стартував у Дніпрі
259118 ПЕРЕГЛЯДІВ

170 бадмінтоністів майже з усієї країни змагаються на дніпровських кортах у п’яти ігрових категоріях. Спортсмени борються за звання кращих на традиційному всеукраїнському юніорському турнірі, присвяченому пам’яті Олександра Макарова - почесного громадянина Дніпра.

Учасники 2002 та 2006 років народження і молодше не на жарт б’ються в індивідуальних, змішаних та парних категоріях. Молоді спортсмени прагнуть здобути не лише призи турніру Макарова.

"Ці змагання є відбірковими для потрапляння в збірну команду України на юніорський чемпіонат Європи, який відбудеться в наступному році для спортсменів 2002 та 2006 року народження окремо", - каже головний суддя змагань Сергій Бендін.

Тренер збірної Олександр Кунін каже, нещодавно з однією з команд повернувся з Польщі, де здобули бронзові нагороди континентальної першості. Це найкращий результат України за 10 років. Наразі, він пильно слідкує за учасниками дніпровського чемпіонату, адже ці змагання є завершальними у низці обов’язкових для потрапляння в нову українську команду.

"Чемпіонат Європи для 15-річних гравців проходитиме у Франції. На сьогоднішній день ми вже визначили 10 претендентів на цю поїздку", - каже тренер юнацької збірної України U-15 та U-17 Олександр Кунін.

Ганні - 13 років, Івану - 12. Бадмінтоністи з Миколаєва, хоча й молодші за необхідний вік - одні з найперспективніших спортсменів країни. У дебютному протистоянні пара не залишила шансів суперникам з Дніпра.

"У нас кожен день одне або два тренування по 2 години кожне. У сумі ми тренуємося приблизно 9 разів на тиждень", - зізнається учасник змагань з Миколаєва Іван Царегородцев.

Ганна Коваленко додає - статус лідерів дається нелегко.

З навчанням тренування поєднувати дуже важко. Ми постійно пропускаємо заняття, хоча оцінки у нас досить гарні. Незабаром у нашої збірної, яка поїде на чемпіонат Європи, відбудуться збори в Києві. Після зборів ми попрямуємо на турніри у Литву, Латвію та Естонію”, - каже Ганна.

Турнір пам’яті Макарова триватиме 4 дні та завершиться в неділю, 3 листопада.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео