ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Баскетболісти із Кам’янського здобули чергову перемогу в Суперлізі

Баскетболісти із Кам’янського здобули чергову перемогу в Суперлізі
33092 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лідер баскетбольної Суперліги України Спортивний клуб “Прометей” продовжує перемагати. Оговтавшись від єдиної поразки в сезоні в минулому турі від “Черкаських Мавп”, підопічні Карліса Муйжнієкса на виїзді катком пройшлися по захисту БК “Запоріжжя”. Загальний рахунок матчу 77:103 — на користь команди із Кам’янського.

Атакувальний натиск “Прометея” господарі паркету стримували лише впродовж близько 15-ти стартових хвилин ігрового часу. Хоча кам’янські баскетболісти й виграли перший період, зарядженій на боротьбу команді Муйжнієкса ніяк не вдавалось суттєво відірватись у рахунку.

"Були помилки в захисті. Ми не завжди втримували відрив. Також, програли щит. Суперники підібрали 8 відскоків у нашого щита. Це дуже багато", - розповів головний тренер СК “Прометей” Карліс Муйжнієкс.

У деяких моментах БК “Запоріжжя” впритул наближався до опонентів. Однак, через високий відсоток помилок та розбалансованість у своїх діях команда багато пропускала. СК “Прометей” навпаки прагнув використовувати свої можливості по максимуму, влучаючи в більшості ігрових епізодів. Баскетболісти з Кам’янського вдвічі ефективніше кидали з середньої дистанції та з периметру, помітно переважаючи суперників. Підсумок дебютних двох чвертей — 38:52.

Після перерви СК “Прометей” остаточно адаптувався до стилю опонентів із Запоріжжя, продовжуючи холоднокровно нарощувати свою перевагу на майданчику. У другій п'ятихвилинці 3-го періоду різниця в рахунку стала недосяжною для господарів.

Заключний період перетворився майже на формальність. Тотальне домінування лідерів чемпіонату дозволило їм демонструвати найкращі свої якості. Як то видовищні слем-данки у швидких відривах та карколомні проходи під кошик.

Вдало в гру “Прометея” влився новачок команди Руслан Отверченко. В активі гравця 2 дальніх влучання. А найрезультативнішим у матчі з 21 очком виявився Макс Конате. Сяяв і MVP жовтня Денис Лукашов — у скарбничці капітана 19 очок та 5 результативних передач. 18 очок закинув Мальчевський. А Майер з Міллером до 17 набраних пунктів додали ще й 15 підбирань на двох.

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео