ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Дніпрянам розповіли, як допомогти безпритульним тваринам взимку

Дніпрянам розповіли, як допомогти безпритульним тваринам взимку
61671 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зима вже на порозі й прийшов час подумати про тих, кому у цю пору знадобиться піклування людей. Як із настанням холодів підтримати хвостатих друзів, розповів лікар-ветеринар.

Багато безхатніх чотирилапих не доживають до весни за відсутності їжі, води та бодай якогось теплого спального місця. Лікар-ветеринар Іван Васильєв каже, низькі температури небезпечні для котів та собак. Пів години на морозі загрожують чотирилапим обмороженням, у найгіршому випадку - смертю. Тож, перш за все, ветеринар радить облаштувати тваринам прихисток.

“Якщо у дворі є теплотраса і там збираються тварини - покладіть їм туди хоч якийсь килимок. Найкращий варіант- зробити їм будиночок. Поставити великі коробки, а в них покласти пінопласт, старий одяг”, - каже Васильєв.

Також лікар просить підгодовувати пухнастих. Проте, зараз тварини можуть їсти далеко не все. Іван радить взимку давати сухі корми - решта їжі за мінусової температури може просто перетворитися на кригу.

“Не залишайте “вологі” корми чи варені крупи - вони швидко замерзають. Якщо все ж таки вирішили приготувати їжу тваринам самотужки, виносьте її теплою і прослідкуйте, щоб її одразу з’їли. Також не забувайте давати воду - потроху і обов’язково теплу”,- просить лікар.

Холод змушує тварин постійно пересуватися з місця на місце у пошуках тепла та бодай якоїсь їжі. Вони втомлюються і втрачають багато енергії. Тож  не лякайте та не проганяйте чотирилапих із теплих місцин та дайте їм відчути себе у безпеці.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео