ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Заґратовано групу наркоділків, які за допомогою «Telegram»-каналу збували місцевим мешканцям наркотики на суму понад 1,4 млн грн

Заґратовано групу наркоділків, які за допомогою «Telegram»-каналу збували місцевим мешканцям наркотики на суму понад 1,4 млн грн
28452 ПЕРЕГЛЯДІВ
За клопотаннями прокуратури Донецької області, 3 чоловіків, які за допомогою «Telegram»-каналу налагодили «бізнес» з продажу наркотиків обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави: організатору – 1 млн 921 тис, і двом його спільникам 153 680 тис грн та 96 тис грн.
 
 
          
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2019 року троє 27-річних місцевих мешканців налагодили злочинну схему з продажу наркотичних засобів та психотропних речовин на території м. Маріуполя.
 
 
          
 
 
Зловмисники рекламували свій «товар» за допомогою розміщених на будівлях міста надписів з адресою телеграм-каналу, у якому формувались заявки клієнтів на придбання вказаних речовин.
 
 
 
Збут відбувався за системою так званих «закладок». Наркоділки ховали пакетики з амфетаміном, МDMА(екстазі), ЛСД та канабісом у малолюдних місцях, а покупцям надсилали інформацію з координатами їх розташування.
 
 
 
Під час санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцями мешкання зловмисників проведено санкціоновані слідчим суддею обшуки у ході яких виявлено та вилучено близько 700 г амфетаміну, більше 1500 таблеток МDMА, 155 марок ЛСД, 450 г канабісу, 10 г галюциногенних грибів, мобільний телефон, за допомогою якого оформлювались замовлення на придбання заборонених засобів, комп’ютер, чорнові записи щодо об’ємів реалізації.
 
 
 
Вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин за цінами «чорного ринку» складає близько 1,4 млн грн.
 
 
 
Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Донецькій області за процесуального керівництва прокуратури Донецької області.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео