ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Доставка піци Дніпро: Колорит Італії у шматочку піци

Доставка піци Дніпро: Колорит Італії у шматочку піци
180607 ПЕРЕГЛЯДІВ

Страва, з присмаком Італії, про яку ходять легенди, пишуть книжки та яку світ визнав найбільш популярною серед інших. Свою історію вона офіційно розпочала у 1600 році в Неаполі. Піцу готували для бідних неаполітанців, які мало часу проводили у своїх домівках та змушені були харчуватись вуличною їжею. У 1889 році король Умберто І й королева Маргарита проїжджали через Неаполь, де пекар приготував для королеви страву з червоним томатним соусом, білим сиром моцарелою та зеленим базиліком, таким чином він відтворив кольори прапору Італії. З тих часів піца за таким рецептом зветься "Маргаритою".

Італійці дуже люблять подорожі, завдяки цьому рецепт піци є дуже популярним по всьому світу.

Італійці просто схиблені на піці, навіть не дивуйтесь, якщо побачите в Італії парфуми з ароматом піци, бо вони там справді є. Італійський народ береже свою страву, як зіницю ока, дивно, що Італія на карті у формі чобітка, а не піци. Традиційний рецепт приготування цієї страви захищений законом про автентичні продукти. Її діаметр не може перевищувати 35 сантиметрів, а товщина з начинкою – 2 сантиметрів. І готувати дозволеного лиш у дерев'яній печі при температурі 450 градусів.

В чому ж секрет такого обожнювання та популярності? Гадаю, що це через необмеженість у рецепті її приготування. Варто лиш увімкнути фантазію та викласти все з холодильника – вуаля, і все готово. Залишилось тільки побажати "Buon appetito".

 

Автор: admin.tselishev

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео