ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Доставка суші Дніпро: Суші та роли: основні види

Доставка суші Дніпро: Суші та роли: основні види
178267 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сьогодні Японська кухня користується шаленою популярністю по всьому світу. Різновидів суші існує велика кількість: і з червоною рибою, і з морепродуктами, і  навіть вегетаріанські.

Основні види суші :

Якщо ви ніколи не куштували суші й тільки починаєте своє знайомство з японською кухнею то потрібно почати з основних видів суш.

Насправді суші – це загальна назва «суші» існує також велика кількість їх різновидів.

Варто уточнити, що суші та роли це різні речі. Роли- це лише вид суші. І спочатку їх називали «макі».

Суші поділяються на такі основні категорії:

1.    Макі;

2.    Темакі;

3.    Нігірі;

4.    Гункани.

У свою чергу «макі» поділяють на:

1.    Холосамкі;

2.    Футомаки;

3.    Урамакі.

ХОСОМАКІ – це монороли. До їх складу входить лише 3 компоненти: лист норі,  спеціальний рис для суші та проста начинка: або риба, або вершковий сир, або креветка, або краб також додають водорості.

ФУТОМАКІ – великі за своїм розміром роли. Вони готуються за іншою технікою приготування та є складнішими в приготуванні. Начинка для цього виду суш може бути найрізноманітнішою і комбінованою: лосось з авокадо або тунець з огірком.

УРАМАКІ – вивернуті роли – вони готуються рисом назовні. Зверху їх зазвичай обволікають в кунжуті, ікрі масаго, або ж кладуть рибу або овочі. Саме ці роли є фаворитами серед прихильників суші.

ТЕМАКІ – суші, що мають конусоподібну форму. Їх готують, згортаючи листи норі в конус і заповнюють рисом та начинкою. Зазвичай їх готують до 10 см завдовжки.

НІГІРІ – найпростіший вид суші – рис зі шматком риби або морепродуктом зверху. Іноді, якщо шеф-кухар додасть декілька видів начинки в один нігірі, ця начинка може впасти для того щоб це не сталося вони фіксують її смужкою листа норі.

ГУНКАНИ. Має зовнішню особливість –  це овальна форма. У цього виду суші  рис огортають широкою смужкою листа норі по периметру, а зверху  викладають начинку.

САШИМІ  - це не суші, оскільки ця страва японської кухні готується без рису  та листа норі. «Сашимі» – це шматочки сирої риби та викладені зверху овочі.

Автор: admin.tselishev

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео