ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Петровський Олександр Володимирович: Підтримав та взяв участь в урочистому святкуванні Всесвітнього Дня Вишиванки, зібралися патріоти країни, жителі Дніпра, а також до святкування приєдналися і гості міста

Петровський Олександр Володимирович: Підтримав та взяв участь в урочистому святкуванні Всесвітнього Дня Вишиванки, зібралися патріоти країни, жителі Дніпра, а також до святкування приєдналися і гості міста
182053 ПЕРЕГЛЯДІВ

У місті Дніпро відбувся захід до Всесвітнього Дня Вишиванки. Дана подія проходила на Фестивальному причалі міста. У цьому чудовому місці зібралися патріоти країни, жителі Дніпра, а також до святкування приєдналися і гості міста, які люблять свою рідну країну і шанують традиції.

Це свято, особливе тим що своїм духом патріотизму об'єднує всіх українців. Кожен охочий може приєднатися до акції надягнути вишиванку і піти на роботу або навчання.

Вишиванка - це не просто одяг, це частинка душі українського народу. З давніх-давен наші предки вміли бачити красу в  простих речей  та строювати справжні витвори мистецтва зі звичайної тканини й ниток. Точно невідомо, коли ж виникла вишивка і коли стала елементом мистецтва. Дослідники які займаються вивченням розвитку вишиванки стверджують, що її розвиток відбувався протягом декількох століть. Весь час наші предки збагачували вишиванку все новими й новими орнаментами, кольорами та техніками. У давні часи люди вірили, що вишиванка має велике значення вона оберігає людину, дарує їй гарну долю і  міцне здоров'я.  Процес створення виробу - це особлива церемонія. Жінки в процесі вишивання молилися і вірили, що ці молитви зроблять вишиванку сильніше і зарядять її тільки позитивними емоціями.

У День Вишиванки завжди проводять різні заходи. В організації свята брали участь: Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» і Міжнародний благодійний фонд «Нова Україна». Також на святі були присутні почесні гості, серед яких представники різних організацій.

Теги: Петровский Александр Владимирович,Петровський Олександр Володимирович ,Олександр Петровський

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео