ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Як на Полтавщині аліментників змушують сплачувати борги

Як на Полтавщині аліментників змушують сплачувати борги
201812 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку 2019 року державні виконавці Полтавщини стягнули з батьків-боржників понад 283 млн грн аліментів на користь 20 тис. дітей.  120 млн аліментів вдалося перерахувати малечі завдяки дії законів ЧужихДітейНеБуває. Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко.

Загалом у відділах державної виконавчої служби області на виконанні перебуває 23 617 виконавчих документів про стягнення аліментів, за якими 1 024 боржника оголошено у розшук.

«Одним із заходів впливу на неплатників є притягнення їх до виконання суспільно корисних робіт. З початку року 150 боржників відпрацювали суспільно корисні роботи, в результаті чого на користь стягувачів перераховано понад 360 тис. грн», - розповідає Олег Тимченко.

Іншою дієвою мірою покарання для неплатників аліментів є накладення штрафних санкцій на суму боргу у розмірі від 20 до 50 % в залежності від терміну несплати. На сьогодні державними виконавцями забезпечено 100% винесення постанов про накладення штрафу.

«156 боржників сплатили штрафні санкції на суму 3,6 млн грн. Звертаю увагу, що ці кошти перераховані на користь стягувачів та є своєрідною компенсацією для дітей», - зауважив Олег Тимченко.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео